කොලෙස්ටරෝල් හොඳ සහ නරක යන දෙකම වේ. සාමාන්ය මට්ටමින් එය ශරීරයට අත්යවශ්ය ද්රව්යයකි. කෙසේ වෙතත්, රුධිරයේ සාන්ද්රණය අධික වුවහොත් එය තරමක අනතුරක් බවට පත්වන අතර එය මිනිසුන්ට හෘදයාබාධ ඇතිවීමේ අවදානමක් ඇති කරයි..ශරීරයේ සෑම සෛලයකම කොලෙස්ටරෝල් පවතින අතර ආහාර ජීර්ණය කිරීම, හෝමෝන නිපදවීම සහ විටමින් ඩී උත්පාදනය කිරීමේදී වැදගත් ස්වාභාවික ක්රියාකාරිත්වයක් ඇත. ශරීරය එය නිපදවන නමුත් මිනිසුන් එය ආහාරවල පරිභෝජනය කරයි. එය ඉටි සහ මේදය වැනි පෙනුමකි. කොලෙස්ටරෝල් යනු ශරීරයට අත්යවශ්ය වූ මේද වර්ගයකි. අප ගන්නා ආහාර මගින් මෙන්ම අපගේ සිරර තුළද කොලෙස්ටරෝල් නිෂ්පාදනය වේ. එහෙත් කොලෙස්ටරෝල් ප්රමාණය අධික වූ විට ඒවා රුධිර නාලවල තැන්පත් වේ. එවිට රුධිර නාල සිහින් වෙයි. එසේ සිහින් වූ රුධිර නාල මගින් ශරීරයේ අවයවවලට සැපයෙන රුධිර ප්රමාණය අඩුවේ. සිහින් වූ රුධිර නාලයක ලේ කැටියක් තැන්පත් වුවහොත් ඒ අවයවයට රුධිරය ගමනාගමනය සම්පූර්ණයෙන්ම ඇණහිටින්නට පුළුවන. මෙම ලිපියෙන් අපි කොලෙස්ටරෝල් වල කාර්යභාරය පැහැදිලි කරන්නෙමු. අධික කොලෙස්ටරෝල් ඇතිවීමට හේතු සහ එහි රෝග ලක්ෂණ, ප්රතිකාර හා වැළැක්වීම පිළිබඳව ද අපි සාකච්ඡා කරමු.
අධික කොලෙස්ටරෝල් සමඟ ඔබේ රුධිර නාලවල මේද තැන්පතු වර්ධනය විය හැකිය. අවසානයේදී, මෙම තැන්පතු වර්ධනය වන අතර, ඔබේ ධමනි හරහා ප්රමාණවත් තරම් රුධිරය ගලා යාම දුෂ්කර වේ. සමහර විට, එම තැන්පතු හදිසියේ කැඩී හෘදයාබාධයක් හෝ ඇති කරන ලේ කැටි ගැසීමක් ඇති කරයි. අධික කොලෙස්ටරෝල් උරුම විය හැකි නමුත් එය බොහෝ විට සෞඛ්ය සම්පන්න නොවන ජීවන රටා තේරීම්වල ප්රති පලයක් වන අතර එය වළක්වා ගත හැකි සහ ප්රතිකාර කළ හැකිය. සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර වේලක්, නිතිපතා ව්යායාම කිරීම සහ සමහර ප්රතිපල ගැනීම අධික කොලෙස්ටරෝල් අඩු කිරීමට උපකාරී වේ. කොලෙස්ටරෝල් ඔබේ රුධිරය හරහා ගෙන යනු ලැබේ. මෙම ප්රෝටීන හා කොලෙස්ටරෝල් සංයෝගය ලිපොප්රෝටීන් ලෙස හැඳින්වේ. ලිපොප්රෝටීන් රැගෙන යන දේ මත පදනම්ව කොලෙස්ටරෝල් වර්ග දෙකි. ඒවා නම්:........
01. අඩු තත්ව ලිපොප්රෝටීන (එල්ඩීඑල්) හෝ "නරක" කොලෙස්ටරෝල්.low-density lipoproteins (LDL), or "bad" cholesterol.ඔබේ ශරීරය පුරා කොලෙස්ටරෝල් අංශු ප්රවාහනය කරයි. LDL කොලෙස්ටරෝල් ඔබේ ධමනි වල බිත්ති ගොඩ නගන අතර ඒවා තද හා පටු කරයි.
02.ඉහළ නත්ව ලිපොප්රෝටීන (HDL) හෝ "හොඳ" කොලෙස්ටරෝල්.high-density lipoproteins (HDL), or "good" cholesterol.අතිරික්ත කොලෙස්ටරෝල් ලබා ගෙන එය නැවත ඔබේ අක්මාව වෙත ගෙන යයි. කොලෙස්ටරෝල් පිළිබඳ වැදගත් කරුණු: කොලෙස්ටරෝල් යනු ශරීරය විසින් නිපදවන අත්යවශ්ය ද්රව්යයකි. .අධික කොලෙස්ටරෝල් තිබීම සාමාන්යයෙන් කිසිදු රෝග ලක්ෂණයක් ඇති නොකරයි. කොලෙස්ටරෝල් යනු කුමක්ද? කොලෙස්ටරෝල් යනු තෙල් මත පදනම් වූ ද්රව්යයකි. එය ජලය මත පදනම් වූ රුධිරය සමඟ මිශ්ර නොවේ. ලිපොප්රෝටීන් වර්ග දෙකක් කොලෙස්ටරෝල් රැගෙන යයි:මේ ආකාරයෙන් ගමන් කරන කොලෙස්ටරෝල් සෞඛ්යයට අහිතකර හෝ "නරක" කොලෙස්ටරෝල් වේ. අධි නත්ව ලිපොප්රෝටීන් (HDL): HDL හි ඇති කොලෙස්ටරෝල් "හොඳ" කොලෙස්ටරෝල් ලෙස හැඳින්වේ. 01.කොලෙස්ටරෝල් වලක්වා ගැනීමට සුදුසු ආහාර ........ * ඔලිව් තෙල්, * තල තෙල් * සූරියකාන්ත තෙල් * රට කජු තෙල්, * සෝයා තෙල්, * ආදිය * අසංතෘප්ත මේදය. එහෙත් ඒවා අධිකව ගැනීම තරබාරුවීමට බල පෑ හැකියි. * අලිගැටපේර * කජු * රටකජු ආදියත් ආහාරයට සුදුසුයි. .... 02.එළවළු පලතුරු හිතකර කොලෙස්ටරෝල් වන HDL වර්ධනයට හේතුවනවා. * රනිල භෝග හා කුරුට්ට සහිත ධාන්ය වර්ගත් ඉතා හිතකර ආහාරයි. * රතු නිවුඩු හාලෙහි ඇති මොනොකොලින්ස් කොලෙස්ටරෝල් අඩුකර දෙන බව සඳහන් වනවා. * නිවිති, කොහිල මුරුංගා, ඇඹරැල්ලා ගෝවා ලීක්ස් ගුණදායකයි * වෙල් තම්පලා, * තෙබු කොළ, ජපන් බටු කොළ , දඹල කොළ, මෑ,කොළ අධිකොලෙස්ටරෝල් පාලනයට බල පානවා. * ගස්ලබු * පේර * දිවුල් * දොඩම් * නාරං * බෙලි * වෙරළු වැනි පලතුරු ආහාරයට සුදුසුයි. * දෙළුම් වල ඇති,රුධිරයෙහි නයිට්රික් ඔක්සයිඩ් නිපදවීමේ හැකියාව නිසා එය රුධිර පීඩනය පාලනය කරමින් කොලෙස්ටරෝල් දියකර හැරීමට හැකියාවක් තියෙනවා. * සීනි රහිත තක්කාලි දෙහි යුෂ * තැඹිලි * බෙලිමල් * රණවරා කොළ කැඳ * එළවළු සුප් පානය. 03.කොලෙස්ටරෝල් වලින් ශරීරය ආරක්ෂාකර ගැනීමට නම් * සුදුලූනු,ගොරක,කුරුඳු,පොතු කහ ඉඟුරු,ගම්මිරිස්,උළුහාල් හා කරපිංචා සුවිශේෂ ගුණ දෙන බව සඳහන්.ඒවායින් රුධිර නාලවල අවහිරතා අවම වී කොලෙස්ටරෝල් පාලනය කෙරෙනවා. * කහ වල ඇති කර්කමින් සංයෝගය අහිතකර කොස්ටරෝල් වලින් 26% ක් කපා දැමීමට සමත් බව සඳහන් කෙරෙනවා. * ගොරක කාබොහයිඩ්රේට් මේදය බවට පත්කිරීමේ වේගය අඩුකර රුධිරය තුළ හැසිරෙන ලිපිඩ අඩුකර දෙනවා. * වෑංජනවල ඇති ගොරක සහ අනෙකුත් දෑ විසි නොකර සපා කෑමෙන් හෝ පිසිනවිට අඹරා දැමීමෙන් වැඩි වාසිඅත් කරගත හැකියි. * කරපිංචා ද විසි නොකර ආහාරයට ගැනීම කල යුතුයි. * රුධිරය කැටි ගැසීම් වළකන සුදුලූනු රුධිර නාල අවහිරවීම් වළකන සුවිශේෂ ඖෂධයක්.දිනකට සුදුලූනු බික් හතරක් පමණ අමුවෙන් හෝ යන්තම් උණුවතුරෙන් තම්බා ආහාරයට ගන්නේ නම් ඉතා හිත කරයි. * දිනකට පැය බාගයක්වත් ව්යායාම් වල යෙදීමෙන් සිරුරේ ලිපිඩ අඩු කර ගැන්මටත්,තරබාරුවෙන් මිදී උසට සරිලන බරක් තබා ගැන්මටත්,තවත් බොහෝ රෝගවලින් ඈත්වීමටත් හැකියි. * වේගයෙන් ඇවිදීම,පිහිනීම,බයියිසිකල් පැදීම වැනි ව්යායාම් ඒ සඳහා වඩාත් සුදුසුයි. * බාගෙට ඉදුණු සියඹලා මිරිකා සීනි දමා පානයක් සකසා බීමෙන් කොලෙස්ටරෝල් පාලනය වන බව ආයුර්වේදයේ සඳහන් වෙනවා. * සුදුලූනු ගෙඩියක බික් පොතු හැර,ඊට කරපිංචා,පාස්ලි හා කොත්තමල්ලි කොළ මිට බැගින් දමා පත පහට එකක් වනසේ සිඳුවාගත් කෂාය සතියට දෙවරක් උදය හිස්බඩ බීම. * අමු රතුලුණු ගෙඩි දෙකක් සහ සුදු ලුණූ බිකක් සෑම ආහාර වේලක් සදහාම පාවිච්චි කරන්න. * සුදුලුණූ බික් දෙකක් හෝ තුනක් සිහන්ව කපා වතුර වීදුරුවකට දම උදෑසන හිස්බඩ පානය කරන්න. 04.කොලෙස්ටරෝල් වැළදීමට බලපාන ආහාර ........ * මේදය අඩංගු ආහාරවලින් වැලකීම හෝ ඒවා අවම කිරීම අවශ්යයි. * අධික ලුණු. * අධික සීනි ආහාර සුදුසු නැහැ. * පිෂ්ටය අධික ආහාර ද සීමා කළ යුතුයි. * බටර්. * චීස්. * රතුමස්. * බිත්තර. * කහ මද, * මස්වල තෙල් සහිත කොටස්, * සම සහිත මස්,සම්පූර්ණ යොදය සහිත කිරි, * ෆාම් තෙල්. * පොල් තෙල්, * ගැඹුරු තෙලෙහි බදින ලද ආහාර සොසේජස්, * ක්ෂණික ආහාර, * කේක් . * අයිස්ක්රීම්. * කුකීස්. * මාගරින් බිස්කට් වැනි ආහාර අවම කිරීම කලයුතුයි. එහෙත් ප්රධාන වශයෙන් පිරිසිදු ජලය,පිරිසිදු ඔෂධිය ගුණයෙන් යුක්ත ආහාර පරිභෝජනය කල යුතුයි. ශරීරයේ කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම අඩුකර ගැනීමට නම්. කෙසේ වෙතත් මෙම ශරීරයේ කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම අඩුකර ගැනීම කලහැකි බැවින් ඒ සදහා කටයුතු කිරීම රෝගියාගේ මානසික තත්වය අනුව කල හැක.රෝගයන් බෝ වෙන්නට බලපාන ප්රධාන කරුණු වන්නේ හිරුඑළීය,වාතය,ආහාර,ජලය සහ තම මනසයි.එම කරුණු නිසි අයුරින් යම් වකුගඩු රෝගියෙකුහට තම රෝගයෙන් නිට්ඨාවට සුවය ලබා ගැනීමට හැකියාවක් ඇත.එබැවින් ඒ අනුව කටයුතු කිරීමට කටයුතු කල යුතුයි.. ඕනේම රෝගයක් ඉතා ඉක්මනින් වැලදෙන්නේ පුද්ගල ශරීර තුල පවත්නා ප්රතිශක්තිය අවම වන අවශ්ථාවන් වලදීය.ඒ වාගේම ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය අවම මට්ටමක පවතින්නේ නම් වකුගඩු රෝගය පමණක් නොව පිලිකා,කොලෙස්ටරෝල්,දියවැඩියාව,අධී රුධිර පීඩනයඅක්මාවේ තෙල් තැම්පත්වීම,අධික තරබාරුව,හිරුවාරදය වැනි බෝ නොවෙන රෝග,මැලේරියා,ඩෙංගු කොරෝනා වැනි වෛරස් රෝග සහ හොරි,දද,කසානා,පොතු කඹර,සුදු කඹර,හිස් හොරි,කුරුලෑ අලුහම් මෙන් සමෙහි ඇතිවෙන අසාත්මික තාවයන් පවා ඇති වෙන්නේ එක් එක් පුද්ගලයාගේ ප්රතිශක්තිය පහල ගිය විටයි. එසේ නම් මෙම රෝගයන් හරහා ලෝකයට ලෝක ජනතාවට උගන්වමින් සිටින පාඩම කිහිපයක් ඇත. ඉන් පළමු වැන්න වන්නේ ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතියේ අවශ්යතාවය මෙන්ම වැදගත්කම. එසේ සදහන් කරනු ලබන්නේ මනුෂ්ය ජීවිතයේ පැවැත්ම සදහා ප්රභලම සාධකයක් වන බැවිනි. ප්රතිශක්තිකරණය (Immunization) යනු කුමක්ද? මිනිසා වන අප ජීවත් වෙන පරසරය තුල පියවි ඇසට නොපෙනෙන විෂබීජ,බැක්ටීරියා,දිලීර සහ වෛරස් බහුලව ඇති අතර ඒවායින් ශරීරය ආරක්ෂාකර ගැනීමට කරනු ලබන ආරක්ෂණයකි.එය පරිණාමයේ ප්රතිපලයකී.එය සෑම පුද්ගලයෙකුටම පොදු වෙන අතර එක් එක් මිනිසුන්ගේ ක්රියා කාරකම් නිසා තම තමන් විසින්ම අවම කර ගනී. මේ විශ්වයේ කිසිදු දෙයක් කිසිම අයෙකුහට සගවා තාබා ගැනීමට නොහැකි වනවා මෙන්ම කෙදිනක හෝ එලියට බැමිනෙන බවද මින් සදහන් කරමි.එය විශ්වයේ නීතියයි.වර්ථමානයේ සිදු වෙමින් පවතින්නේද එයයි.. ආරක්ෂාකාරී වීම මිනිසා වැනි කශේරුක සත්වයනිගේ ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය බොහෝ ප්රෝටීන ආහාර, සෛල, ඉන්ද්රියන් සහ පටක වලින් සමන්විත වේ. ප්රතිශක්ති පද්ධති මේවා එකට එකතු වී ගොඩ නැඟී ඇති නිසා ගතික ජාලයකි. මෙම සංකීර්ණ ප්රතිශක්ති ප්රතිචාරවල කොටසක් ප්රතිශක්ති ප්රතිචාරවල කොටසක් ලෙස, කශේරුකයින්ගේ ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතියට, විශේෂ රෝගකාරක වඩාත් හොඳින් හඳුනා ගැනීමට හැකිවී ඇත. මෙම හඳුනාගැනීමේ ක්රියාවලිය ප්රතිශක්තිමය මතයක් නිර්මාන්ය කරන අතර අනාගතයේ දී හමුවන මෙම රෝගකාරක මඟින් සිදුවන ආසාදනවලදි පවා වඩාත් හොඳ ආරක්ෂාවක් ලබා දේ. එය නිර්මාණය කරගනු ලබන්නේ තමන් විසින් ගන්නා ලද ආහාර රටාව අනුවයි..ආහාර රටාව වෙනස් වන්නේ නම් ශරීරයට පුතිශක්තියක් නිපදවා ගැනීමට නොහැකි වනවා ඇත. පද්ධතියක් යනු කුමක්ද? ඒකායන අරමුණක් සකස් කර ගැනීම සදහා අන්තර් ක්රියාකාරිත්වයකින් යුක්තව සාමුහිකව ක්රියා කරන්නා වූ සම්පත් සමූහයක් වශයෙන් හැදින්වේ. පද්ධතියක අනිවාර්යයෙන් තිබිය මූලික ලක්ෂණ වන්නේ ඒකායන අරමුණක්,සම්පත් සමූහයක්,සම්පත් අතර ක්රීයාකාරිත්වය..ශරීරයේ ප්රතිශක්ති කරණ පද්ධතියටද මෙම සිද්ධාන්තය අනිවාර්යය වේ. පද්ධතියක මූලික ගුණාංග.. ආදානය In Put :- ඇතුල් කරනු ලබන දේ ක්රීයාවලිය Process :- ආදානය උපයෝගී කරගෙන කරන කාර්යය ප්රතිපලය Out Put :-සැකසීමෙන් පසු පිටතලන දේ පද්ධතියක් වශයෙන් නම් කරන ලද සෑම දෙයකටම පොදු මෙම ක්රියාවලිය ප්රතිශක්තිකරන පද්ධතිය හරහාද සිදුවන බැවින් ඒ පිළිබදච අවධානය යොමු කල යුතුයි.
ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය (Immune system) යනු .. ශරීරයේ එකිනෙක සම්භන්ධීකරණය කරන සෛල සමුහයක් වශයෙන් හැදින්විය හැක.ආසාදනය හෝ රෝග වැනි සෙඛයය පිරිහීමකට හේතු විය හැකි බාහිර කාරකයන් ගෙන් ශරීරය ආරක්ෂාකර ගැනීමට එය විශ්ෂ වේ.තවත් අයුරකින් පවසන්නේ නම් රෝග වලින් යම් විශ්වයේ ජීවියෙකු ආරක්ෂා කර ගැනීම සදහා ඔහු විසින්ම නිර්මාණය කර ගන්නා එම ජීවියා තුල පවත්නා ජීව විද්යාත්මක සංශිද්ධියක් සහ විශේෂ ක්රියාවලියක් සිදුවෙන පද්ධතියක් වශයෙන් හැදින් විය හැක. එය වෛරස්,බැක්ටීරියා ,දිලීර සිට පරපෝෂීත පණුවන් දක්වාත් පුලුල් වූ විවිධත්වයක් දක්වන රෝග කාරකයන් හදුනාගෙන සටන් කර ඔවුන් පරාද කිරිමට තරම් ශක්තියක් ගැබ් වී ඇත. තවද මෙම රෝග කාරක සෛල වලින් ජීවී දේහ වල ඇති නිරෝගී සෛල හා පටක වෙන්කර හදුනාගෙන මනා ක්රියාකාරිත්වයක් ශරීරයට සිදුකර ගැනීමට උදව් වෙනු ඇත. එසේනම් ශරීරයේ ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය නිසි අයුරින් නිරෝගී කර ශක්තිමත් කර ගන්නේ කවුරුන්ද?ඔහු හෝ ඇය නොඑසේනම් ඕනේම විශ්ව ජීවියෙකුහට කොරෝනා වෛරසය නොව ලොව පවතින රෝගයන් අතුරින් බෝවෙන රෝග සහ බෝ නොවෙන රෝගයන් ගෙන් වැලකී නිරෝගීව සිටීමට හැකියාවක් ලැබෙන බව අවභෝධ කර ගත යුතුයි...
ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය සවිමත් කර ගනිමින් කොරෝනා වෛරසය ඇතුලු බෝවෙන රෝග සහ බෝ නොවෙන රෝගයන් ගෙන් වැලකී නිරෝගී පුද්ගලයෙක් වශයෙන් දිවි ගෙවන්නේ කෙසේද?
ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය සවිමත් කර ගනිමින් නීරෝගීව සිටීමට නම් ආහාරපාන ඉතා වැදගත් ස්ථානයක් ගනී.ඔෂධීය ගුණයන්ගෙන් අධික ගස් වැල් මෙන්ම මෙම විශ්වයේ ඇති පළතුරු එළවලු මෙන්ම පලා වර්ග මෙන්ම විශ්වයේ ආරම්භයට මුල්වූ හිරු එළිය ,වාතය පිරිසිදු ජලය මෙන්ම තම මනසද ඉතාමත් වැදගත් වේ ආහාර ලංකාවේ තිබෙන සෑම ශාකයකම ඇත්තේ ඔෂධීය ගුණයකි.එය අවභෝධ කර ගත යුතුයි.පලා වර්ග.ඉරිමුසු,රණවරා,පොල්පලා,කොත්තමල්ලි,හීන්උදුපියලියා,මොනරකුඩුම්බිය,යකි නාරං, මදුරුතලා, බෙලි, කිරිඅගුණ, හාතාවාරිය, පාවට්ටා, නිදිකුම්භා, පලාවර්ග කැද වශයෙන් භාවිතා කල හැකි පලාවර්ග කිහිපයක්වේ. වෙනිවැල්ගැට කොත්තමල්ලි පස්පංගුව පානයද, රතුලූණු, සුදුලූණු, සූදුරු, මහදුරු, කහ, ගම්මිරිස්, කුරුදු, පැගිරි කුලයේ දොඩම්, දෙහි, ලෙමන් සහ දෙලුම්, අලිගැටපේර ගස්ලබු, පැණීකොමඩු, නෙල්ලි වැනි පළතුරුද?කොස් පොලොස් වැල වරකා, සිංහල,සහල් ආහාර මෙන්ම කැද වර්ග වශයෙන් පානයද වැදගත්ය.. පළතුරු,එළවලු මෙන්ම මෙම විශ්වයේ සෑදෙන ශාකමය ආහාර සදහා ගතහැකි සෑම දෙයක්ම ශරීරයට හිතකරය.එය ආමාශය විසින් නිසි අයුරින් තෝරා බේරා ගනිමින් ඒ අවශ්ථාවේදී ශරීරයට අවශ්ය පෝෂණය ලබා ගනියි.එම අමතර පෝෂණ කොටස් ප්රතිශක්තිකරණ සදහ ශරීරය තුල තැම්පත් කර ගැනීමක් සිදුකරනු ලබන අතර වැඩිපුර ඇති පෝෂණ කොටස් ශරීරයේ ප්රතිශක්තිය අවම වෙන අවශ්ථාවේදී ශරීරයට ලබා දීමට කටයුතු කරනු ලබයි. මෙම කරුණු පිළීබදව එකින් එක විස්තර කරදීම මෙන්ම ඒවායේ ඇති සියලුම ගුණාංගයන් පිළීබද නිසි අවභෝධයක් ලබා තිබීමද ඉතා වැදගත් කමක් ගන්නවා ඇත.තවද අතීත අප මුතුන් මිත්තන් තමන් නීරෝගීව කල් යවා ඇත්තේද මෙම නියමීත ඔෂධිය ගුණයෙන් යුක්ත වූ ආහාරයන් එදි නෙදා පරිබෝජනය කල බැවිනි. ආහාර මෙන්ම ජලය පානය කිරීමද වැදගත් කමක් ගනු ලබන්නේ ශරීරයේ සියයට හැටපහක් පමණ ඇත්තේ ජලය වන බැවිනි.මෙම ජලය අපවිත්ර වනනේ නම් රෝගයන් වැලදීමට මෙන්ම වැලදී ඇති රෝගයන් සුව නොවීමට බොහෝ සේ බලපානු ලබයි. ලංකාවේ ජලය අපවිත්ර කරගෙන ඇත්තේ මෙයට වසර සිය ගනනකට පෙර සිටය..ජලය ආම්ලික වීම ඒ අනුව සිදුවෙන අතර ජලය ආම්ලික වුව හොත් ශරීරය රෝගීන් වීමටත් නිරෝගී වී ඇති සෛල කිසිදු අවශ්ථාවකදී සුව වන්නේ නැත. මම මේ වන විට පිලිකා ඇතුලු ඕනේම බෝ වෙන නොවෙන රෝගයන් සුවකල හැකි වෙදකමක් ලෝකයට හදුන්වා දී ඇත. එය විශ්වයේ ජීව බල ශක්තිය උපයෝගී කරගනිමින් කරන වෙදකමයි.. The Healing Of Universal Life Force Energy විස්තර සදහා අමතන්න විශ්ව ජීව බල වෛද්ය එස් ජූඩ් සිල්වා වෙබ්පිටුවwww.srilankaelle.com. සහ www.kangenwatersrilanka.com. යූ ටියුබ් Ellaya News සහ Sri Lanka Elle. දුරකතන අංකය 0718669451 සහ 0332262409 මෙයමිතුරන්ට යවන්න...ස්තුතියි.. (මූලාශ්ර හා සේයාරූ -අන්තර්ජාලය , පුවත්පත්,වෛද්ය ලේඛන,මාගේ දැනීම සහ අත්දැකීම ඇසුරිනි). (මූලාශ්ර හා සේයාරූ -අන්තර්ජාලය , පුවත්පත්, හා වෛද්ය ලේඛන ඇසුරිනි)
|
No comments:
Post a Comment